Het baandebuut van de nieuwe Williams is een week uitgesteld. De Britse renstal heeft de FW30 niet tijdig weten af te krijgen en daarom zal Williams volgende week in Jerez testen met de ‘oude’ FW29. De nieuwe wagen zal nu een week later in Valencia zijn eerste meters rijden.

We wisten dat het erg krap zou worden. zei technisch-directeur Sam Michael tegenover Autod Motor und Sport. We stellen het debuut van onze nieuwe auto nu liever een week uit, dan dat we ons zouden moeten haasten.

Williams moet in Jerez wel een versnellingsbak van 2008 inbouwen in een wagen van vorig jaar: Dat zal voor ons geen enkel probleem zijn. We hadden onze transmissie van de wagen van vorig jaar al volgens de regels van 2008 gebouwd. aldus Michael.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *