Kimi Raikkonen verwacht dat ook komend seizoen McLaren de grooste rivaal van Ferrari zal zijn. De Britse en Italiaanse renstal vochten vorig jaar één van de spannendste kampioenschappen uit in de geschiedenis van de Formule 1. Uiteindelijk trok Ferrari aan het langste eind en won het beide wereldtitels.

Ondanks het feit dat Alonso McLaren heeft verlaten zal het team erg sterk zijn zei de regerend wereldkampioen tijdens het jaarlijkse ski-evenement van Ferrari in Madonna di Campiglio: McLaren gaat ons zeker opnieuw gaan uitdagen, maar we moeten op de eerste hwee races wachten om een volledig helder beeld te kunnen krijgen. Bij Alonso gaat het afhangen van Renault, als hij een goede auto heeft kan hij meedoen om de wereldtitel. Er bestaat geen twijfel over dat hij snel is.

Ik denk dat Kovalainen het goed gaat doen en ik ben ook blij voor hem. Vorig jaar streden twee coureurs tot het einde voor de titel en dat kostte hen toen het kampioenschap. Ik vraag me af hoe ze dat dit jaar gaan oplossen.

Massa denkt dat Lewis Hamilton opnieuw een concurrent zal zijn in de titelstrijd: Lewis was ontzettend snel in zijn eerste Formule 1- seizoen. Hij heeft bewezen een echte racewinnaar te zijn, ook Kovalainen zal het goed doen. We zullen ook rekening moeten houden met Alonso en Renault. De andere teams zijn moeilijk te peilen, maar BMW heeft ongetwijfeld goed gewerkt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!