Fernando Alonso en Renault verkeren in bloedvorm. Dit seizoen behaalde de regerend wereldkampioen reeds 84 van de 90 te behalen punten, nog beter doen is eigenlijk ondenkbaar. De Spanjaard is erop gebrand om een vijfde keer op rij te zegevieren, vooral omdat de race op de Brickyard nog op zijn palmares ontbreekt.

De WK-leider verwacht ook komend weekend een spannend gevecht: “Het zal weer een spannende strijd worden, in Montreal zaten McLaren en Renault dicht bij elkaar. Kimi wist me tijdens het eerste deel van de race onder druk te zetten. Komend weekend verwacht ik een soortgelijke situatie, aangezien we met dezelfde wagens zullens rijden.  “

“Het zal van de banden afhangen, maar ook Ferrari kan zeer competitief zijn.  “ gaat Alonso verder. “Ik heb hier nog nooit de finishvlag gezien, het is dus een race die ik ook wil winnen. Ik hoop verder dat we een goede show kunnen neerzetten en aan de Amerikaanse racefans kunnen laten zien dat de F1 wel degelijk interessant is.  “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!