Over drie weken start het nieuwe Formule 1- seizoen in Melbourne en Fernando Alonso gelooft niet dat Renault dan zal kunnen meevechten voor de overwinning. Volgens de 26- jarige Spanjaard ligt zijn team nog ver achter op de topteams.

Voor de Spanjaard is het halen van een podiumplaats enkel een droom: Daarvoor is onze achterstand veel te groot. Als het seizoen nu zou beginnen, zouden we zeker nog niet vooraan kunnen meevechten. Ik denk dat we dezelfde situatie zullen zien zoals op het einde van vorig seizoen: Eerst twee Ferrari’s, gevolgd door twee McLarens en daarna twee BMW’s, daarna komt de rest. Ik denk dat we voor de zevende plaats zullen vechten. Met onze huidige vorm zal het zelfs lastig worden om de derde kwalificatiesessie te halen.

Ferrari en McLaren zijn dus volgens de tweevoudig wereldkampioen veel te ver weg, maar ook BMW-Sauber heeft op hem een sterke indruk gemaakt. Als je ziet wat voor tijden ze rijden in stints van 25 of 30 ronden ze rijden, met 60 of 70 liter brandstof aan boord. Dat is hetgeen mij meest verrast heeft tijdens de laatste wintertests.