Anthony Denis Davidson is geboren op 18 april 1979 in Hemel Hempstead, gelegen in Engeland (Verenigd Koninkrijk). Hij begon zijn carrière, zoals iedereen, met het karten. Tussen 1987 en 1998 reed hij mee in verschillende kartkampioenschappen, hij won onder andere het Engels Nationaal TKM Kartkampioenschap en het Junior ICA-kampioenschap. in 1996 werd hij tweede in het Europees FSA-kampioenschap, en een jaar later was hij Aziatisch kampioen.

In 1999 was hij de winnaar van het Formule Ford 1600-festival in Brands Hatch en won hij het Winter Formula Ford-kampioenschap. In 2000 won hij opnieuw het festival in Brands Hatch en werd hij derde in het Engels Formule Ford-kampioenschap. Een jaar later kwam de overstap naar het Engels Formule 3-kampioenschap, waar hij meteen tweede werd. In 2002 mocht hij voor het eerst een Formule 1-wagen testen, een B.A.R.-Honda. Later op het jaar, in Hongarije, stond hij zelfs aan de start in een Minardi, als vervanger van Alexander Yoong. Na de Grand Prix van België mocht hij terug naar zijn testzitje bij British American Racing.

In 2003 legde hij nog meer testkilometers af voor het Britse-Amerikaanse-Japanse team, en na de invoering van een derde coureur tijdens de vrije trainingen op vrijdag werd hij door B.A.R.-Honda geselecteerd. In 2005 mocht het team geen derde coureur inzetten op vrijdag, maar was Davidson wel nog steeds test- en reservecoureur. Zo mocht hij in Maleisië invallen voor Takuma Sato, die te kampen kreeg met een griep. Al in de derde ronde viel hij uit met een opgeblazen motor. Ook in 2006 diende hij als derde coureur van Honda op vrijdag. Hij was één van de kandidaten om de vertrokken Takuma Sato te vervangen, maar al snel tekende Rubens Barrichello een contract. Dankzij de steun van Honda werd de jonge Brit tweede vaste coureur van Super Aguri-Honda.

In zijn eerste volledige seizoen kon Davidson, grotendeels door de wagen, geen potten breken. In tegenstelling tot teamgenoot Takuma Sato kon Anthony Davidson geen enkel puntje scoren. Toch liet hij enkele knappe momenten zien; een elfde startplaats in zowel Australië als Turkije. Maar verder dan driemaal een elfde plaats in de race kwam hij nooit.

[b]Debuut in de Formule 1 :[/b] 18 augustus 2002, Grand Prix van België, Minardi-Asiatech, spin

[b]Teams :[/b] Minardi (2002), B.A.R.-Honda (2005), Super Aguri (2007-2008)

[b]Leefijd bij debuut        :[/b] 23 jaar, 4 maanden
[b]Aantal Grand Prix’        :[/b]  20
[b]Aantal seizoenen in de Formule 1 :[/b]  3
[b]Beste kwalificatie        :[/b] elfde
[b]Beste resultaat         :[/b] elfde
[b]Aantal ronden verreden      :[/b] 942
[b]Aantal kilometers verreden    :[/b] 4570.454

[u]Kampioenschappen[/u]
2002 : geen punten     Kuala Lumpur Minardi Asiatech
2005 : geen punten     Lucky Strike B.A.R.-Honda
2007 : geen punten     Super Aguri Honda

[url=http://www.anthonydavidson.info]Officiële website van Anthony Davidson[/url]

By peter