Vorig jaar was elk team nog laaiend enthousiast over de huidige kwalificatieopzet: een eerste kwalificatie op zaterdag, en een tweede op zondagmorgen. De startgrid zou bepaald worden met de opgetelde tijden. Na een unaniem akkoord werd deze format dit seizoen ingevoerd.

Tot zover het mooie plaatje, want diezelfde teams willen nu zo snel mogelijk van die kwalificatie af. Al na ��n race morden verschillende teams, onder andere Renault, Ferrari en Williams, dat op een zondagmorgen niet gereden moet worden. Bovendien zijn de bolides, met de huidige motorregel van 2 races, ontworpen voor ��n kwalificatie. Elke ronde extra betekent immers dat de motor er ��n ronde vroeger de geest aan kan geven.

Hoe moet het dan wel? Terug naar het oude 12 rondensysteem en 60 minuten. Enkelen willen dit wel, anderen dan weer niet. Zeker is dat het one-lap systeem dit seizoen niet zal verdwijnen. Wat wel verdwijnt, en dat met ingang van de Grote Prijs van Europa volgend weekend, is de kwalificatie op zondagmorgen.

De enige voorwaarde is dat alle teambazen zich akkoord verklaren als ze daarover zaterdag vergaderen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter