Robert Doornbos was gisteren, wederom ruim sneller dan zijn teamgenoten Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan ver. In Monaco klokte Jordan Grand Prix�s test- en reserverijder een snelste tijd van 1:19.526, welke goed was voor de 18e positie.

F1 - Robert Doornbos Net als alle andere rijders, concentreert Robert zich in de eerste vrije training tussen 11:00 en 12:00 uur aanvankelijk op het verkennen van het befaamde stratencircuit. Aan het einde van de ��n uur durende sessie zet Robert een snelste tijd neer van 1:21.511 (P18) waarbij hij zijn teamgenoten en racerijders Tiago Monteiro (1:23.271) en Narain Karthikeyan (1:23.521) met ruim anderhalve seconde voorblijft.

Met een druk programma voor de boeg, start Doornbos om 14:00 uur de tweede sessie met twee lange runs van ieder acht ronden om bruikbare informatie over de banden aan de engineers van Bridgestone te leveren.

Robert Doornbos: “Hoewel dit toch al mijn 9e weekend in de F1 is, voelde ik vanmorgen toch wel wat spanning toen ik de pitstraat uitreed. Monaco is echt een heel speciaal circuit met een unieke sfeer, en ik vind het top dat er ook heel veel Nederlanders op de tribunes zitten! Het rijden zelf was ook een ongelooflijke ervaring. Vanmorgen was het circuit heel glad, maar de grip neemt hier ieder kwartier met zo�n 20% toe.

Dus begonnen we vanmiddag pas met ons echte programma. Na een aantal runs om de verschillende typen banden te evalueren, heb ik me in het tweede deel van de training meer met de elektronica bezig gehouden. De Bridgestones voelen hier goed aan, zeker wanneer ze al wat ronden erop hebben zitten. Op oude banden kon ik in beide sessies dan ook snelle en constante tijden neerzetten en mezelf voor mijn teamgenoten plaatsen. Hopelijk is het team hier in Monaco extra competitief dit weekend.� “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter