Esteban Gutierrez zal het grand prix weekend in Bahrein aanvangen met een nieuw chassis. Het chassis dat de Haas coureur in Australië is na de crash met Fernando Alonso te zwaar beschadigd om nog mee te racen.

Dat de McLaren MP4-31 van Fernando Alonso aan het einde van haar (korte) leven zou zijn was direct na de megacrash in Melbourne al duidelijk. Maar ook de Haas VF-16 van Esteban Gutierrez maakte een behoorlijke klapper, en ook deze bolide is niet meer in staat om in Bahrein in actie te komen.

Als oplossing zal Haas in Bahrein een nieuw chassis opbouwen uit de beschikbare reserve onderdelen. Het beschadigde chassis is vanuit Australië naar de fabriek gevlogen en zal daar gerepareerd worden. Vervolgens zal het chassis nog wel naar Bahrein gebracht worden om te dienen als reserve chassis.

Het Haas F1 team kende een dubbel weekend in Australië. Esteban Gutierrez crashte zoals gezegd uit de race. Romain Grosjean maakte indruk door als zesde over de finish te komen en zo de eerste punten voor het team veilig te stellen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!