Volgens circuitontwerper Hermann Tilke wordt het nieuwe circuit in Azerbeidzjan het snelste stratencircuit ter wereld.

Op 19 juni zullen de lichten voor het eerst doven in Baku voor de eerste Formule 1 grand prix op Azerbeidzjaans grondgebied. Het land is dan gastheer van de Grand Prix van Europa. Huisarchitect van de Formule 1, Hermann Tilke, heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwste creatie.

Het wordt één van de meest spannende circuits van de kalender. Het is natuurlijk niet te vergelijken met permanente circuits, maar ook vergeleken bij andere stratencircuits is het uniek. Het wordt het snelste stratencircuit ter wereld. De straten zijn erg smal, en dat maakt het aantrekkelijk. Aldus Tilke tegenover Autosport.

Naast het ‘Baku City Circuit’ komen ook de circuits in Bahrein, China, Rusland, Singapore, Maleisië, Verenigde Staten en Abu Dhabi uit de koker van Tilke. Ook bij de verbouwingen aan het ‘Hockenheim’ circuit in Duitsland en het ‘Autodromo Hermanos Rodriguez’ circuit in Mexico had Tilke een groot aandeel in de nieuwe lay-out.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!