Volgens Luigi Perna, journalist van de Italiaanse krant La Gazetta dello sport, is Max Verstappen in de race voor een Ferrari stoeltje in 2017.

Volgens Perna staat er een clausule in het contract van Verstappen waarin staat dat de Nederlander naar een ander team mag verhuizen als hij niet wordt gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull. Perna vraagt zich af: Zal de Cavillino (Ferrari) eindelijk een risico nemen door voor een jonge coureur te kiezen of krijgt Kimi Raikkonen een vierde jaar om daarmee ook Vettel te plezieren?

Verstappen liet Perna ondertussen weten onder de indruk te zijn van Vettel: Ik hou van coureurs die zichzelf zijn en tegelijktijdig hun team weten te motiveren. Vettel is hiervan een fantastisch voorbeeld. Vettel heeft niet alleen een grote ‘fanbase’, hij heeft ook een heel team achter zich staan. De manier waarop hij de mensen in het team weet te motiveren is fantastisch. Door de goede sfeer voelt hij zich zelf ook op zijn gemak en dat zorgt ervoor dat hij als coureur iedereen kan verslaan.

Perna vroeg ook nog of er zaken zijn die Verstappen van teamgenoot Sainz kan leren, Verstappen antwoordde daarop: Ik denk het niet, om eerlijk te zijn. Ik blijf mezelf, ik ben blij met wat ik zelf kan.

De gerespecteerde journalist Perna heeft nog een belangrijk advies voor Ferrari, ze kunnen Max Verstappen beter maar niet laten gaan.

Mee discussiëren over wat Max Verstappen in 2017 gaat doen? Doe dit op het GPPits.net-forum

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!