Bernie Ecclestone heeft enkele krasse uitspraken gedaan over de toekomst van de Grand Prix van Italië in een interview met This is Money

We weten geruime tijd al dat Bernie Ecclestone onderhandelt met de organisatoren van Monza over een nieuwe contract. Zoals standaard dezer dagen verwacht Ecclestone meer geld van de organisatoren. De operationele fee is voor alle grand prixs de laatste jaren de hoogte in geschoten doordat Ecclestone nieuwe markten aanboort waar men wel akkoord gaat om zulke riante bedragen op te hoesten.

De organisatoren van de Italiaanse Grote Prijs lijken er maar niet in te slagen voldoende geld bij elkaar te rapen. Een kort contract voor 2016 kon er bij Ecclestone wel nog af, maar nu wil de Brit poen zien.

We hebben 21 races nu. We kunnen er nog meer bijdoen, maar ik denk niet dat dit gaat gebeuren. Het is genoeg nu. Sommige van de jongens bij de teams zijn nu al helemaal op na een gans seizoen., aldus de Britse Formule 1 – tycoon. Monza heeft een contract voor dit jaar dus het gaat gewoon door. Volgend jaar is dus echter het grote vraagteken. Ik denk niet dat we een Italiaanse Grand Prix per se moeten hebben. Iemand dolde ooit met me dat je geen Fomule 1 kon hebben zonder een race in Frankrijk, en toch doen we het nu zonder.

Op dit moment ziet het er dus niet goed uit voor de toekomst van de Italiaanse Grand Prix. Het idee dat Italië dreigt zonder race te vallen zal opnieuw inslaan als een bom bij de Tifosie, de loyale aanhangers van Ferrari. Italië is en blijft samen met Groot-Brittannië en Frankrijk toch wel een van de bakermatten van Grand Prix racing.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!