Mark Webber reed in 2013 bij Red Bull zijn laatste seizoen in de Formule 1. In datzelfde jaar kreeg hij een aanbod om voor het Porsche-team te gaan rijden in het World Endurance Championship (WEC).

In een interview tegenover Sport360, zei Mark Webber,Dit aanbod kon ik gewoon niet weigeren, Soms denk ik terug aan mijn laatste seizoen in de Formule 1 en krijg ik spijt dat ik de sport heb verlaten. Het is wel een dubbel gevoel om eerlijk te zijn. Ik heb dan spijt, maar tot je veertigste kan je niet in de koningsklasse van de autosport blijven, dan ben je gewoonweg te oud.

Tevens ben ik ook van mening dat ik het nu iets rustiger heb dan de F1. Ik wed dat meer dan de helft van de F1-piloten mijn baan wel zou willen. Natuurlijk krijg je in de Formule 1 meer betaald, maar hier kan ik ook zeker mijn brood mee verdienen hoor.

Het WEC is niet zo stijf als de top van de F1. Ik heb hier nu toch wel wat meer plezier. Ik heb 16 jaar meegedraaid in de Formule 1, dat is wel lang genoeg. Ik ben alleszins blij dat ik deze kans niet heb laten liggen!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!