McLaren-coureur Fernando Alonso ondergaat donderdagochtend een medische keuring bij de artsen van de internationale autosportbond FIA. Zij moeten het licht op groen zetten voordat de Spanjaard mag racen in Bahrein. De verwachting is dat de tweevoudig wereldkampioen dit weekend gewoon mee kan doen.

Voor de zekerheid zal Stoffel Vandoorne, deze week nog in Japan voor een Super Formula-test, standby staan in Bahrein, meldt The Sun. Een woordvoerder van McLaren verklaarde: Zoals altijd het geval is na een ongeluk van deze omvang zal Fernando een routinecontrole bij de dokters van de FIA ondergaan op donderdag.

De Britse renstal bevestigde ook de berichten dat het stoeltje van Alonso bij de klap in Melbourne beschadigd is geraakt. Het zitje van Fernando was niet gebroken, zoals beweerd is, maar bevatte wel enkele scheurtjes. We vervangen zijn stoeltje hoe dan ook, aldus de woordvoerder van McLaren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!