De F1 komt weer samen om de tweede grand prix van het seizoen 2016 af te werken. Locatie voor de tweede ronde is de centraal gelegen golfstaat Bahrein. Zoals naar moderne gewoonte zal ook deze race afgelegd worden onder kunstlicht. De race valt wat eerder dit jaar omdat het gewisseld heeft met China en omdat Maleisië van haar tweede stek naar het einde van het seizoen is geduwd.

Saaie woestijnrace, of toch niet?

Officiele naam GP: 2016 Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix
Baan: Bahrain International Circuit
Locatie: Sakhir, Bahrain
Baanlengte: 5,412 km
Raceafstand: 57 ronden – 308,238km
Ronderecord: 1:30.252, Micheal Schumacher (2004, Scuderia Ferrari)

De Grand Prix in Bahrein staat sinds 2004 op de kalender. De eerste editie werd destijds gewonnen door Michael Schumacher en zijn snelte ronde van destijds houd nog steeds stand. Het gehele project werd ontworpen door vertrouwd huisarchitect Herman Tilke, waarmee de baan door menig volger van de sport word beschouwd als een typische Tilkedrome.

Toch in tegenstelling tot andere Tilke banen is de F1 community al jaren verdeeld over dit circuit. Sommigen vinden het best te pruimen, andere vinden dan weer dat het veel saaie races voorbrengt, over de bijna lege tribunes nog maar te zwijgen. Erg vreemd mag dat ook niet zijn. Bahrein blijft internationaal opgescheept met een slechte reputatie nadat de Arabische lente op brutale wijze werd neergeslagen door troepen die de Koning van Bahrein vanuit Qatar en de Verenigde Emiraten. Beetje bij beetje beginnen meer buitenlanders terug te keren als toerist rond de tijd van de race, maar Barhein moet Abu Dhabi toch veruit laten voorgaan als de meest aantrekkelijke race in het Midden-Oosten.

De nieuwe traditie word dit jaar verder gezet en ook nu weer zal de race afgelegd worden onder kunstlicht. Een uitdaging voor alle teams omdat de temperatuur in de woestijn snel kan zakken zodra de zon ondergaat. Het circuit werkt met de typische standaarden van Tilke zoals grote run-off ruimtes en veelvuldige remzones. Dankzij de lange recht stukken en langzame bochten ligt de hoofdzaak bij het afstelle van de wagens op topsnelheid en tractie.

Een rondje onboard rond het Bahrain International Circuit door ondergetekende met de Lotus E23

Team per Team

Mercedes AMG

Mercedes zou niets liever hebben dan het resultaat uit Australië te herhalen waarbij haar twee auto’s na een slechte start hun traditionele 1-2 uit de brand wisten te slepen. Mercedes zal ongetwijfeld nog steeds het beste pakket op de grid hebben, daar twijfelen weinig analisten aan. De vraag is echter of hun voorsprong op de rest van de competitie nog groot genoeg is dat men haar twee kemphanen vrij kan laten vechten. Nico Rosberg wist in Australie de race na een tactische blunder van Ferrari naar zich toe te trekken, en dat zal Lewis Hamilton helemaal niet leuk gevonden hebben.

Scuderia Ferrari

Zoals eerder vermeld maakte Ferrari zich in Australië   schuldig aan een tactische blunder die hen mogelijk de overwinning gekost heeft. Het team koos na de rode vlag ervoor om niet over te shakelen naar de Medium band, die het einde van de race zonder veel problemen kon halen, en reed doodleuk door op oude Supsersofts. Vettel zag zo beide Mercedes coureurs met zijn overwinning heen gaan. Rede voor de keuze om niet te wisselen was dat Ferrari niet dacht dat ze even snel zouden zijn als Mercedes op de Medium band. Dat is niet verassend. Tijdens de wintertests reed Mercedes bijna constant op de Medium terwijl Ferrari zich focuste op zachtste compounds. Het steigerende paard zal dus snel wat werk moeten verichten op de Medium band als ze die net zo goed willen kennen als Mercedes.

Wat de tactische blunder nog erger maakt voor het team is dat hun nieuwe tacticus, de Brite Jock Clear, dit jaar is overgestapt van Mercedes naar Ferrari.

Ferrari kwam hier vorig jaar goed voor de dag, en dat zou dit jaar wel eens kunnen betekenen dat de Mercedes coureurs op achtervolgen zijn aangewezen.

Williams Racing

Williams is haar vaste plekje op de derde stek achter Mercedes en Ferrari kwijt. De competitie is dit jaar sterker en kan zich verwachten aan een duel met Red Bull, Toro Rosso en Force India. Toch zou dit weekend beter moeten zijn voor de renstal omdat op het circuit in Bahrein motorvermogen erg belangrijk is. Het kan daarmee waarschijnlijk Red Bull en Toro Rosso wel voorblijven, maar of dit dat zomaar laten gebeuren is nog maar een vraagteken.

Volgens Tobias Grüner van AMuS zal het team dit weekend eindelijk haar nieuwe neus introduceren, die volgens geruchten als ultrakort word beschouwd. Het team hoopt daarmee nog meer rijwind door haar S-Duct te jagen.

Red Bull Racing

Red Bull kende een positief weekend in Australie waar duidelijk werd dat Renault (TAG-Heuer) dit jaar eindelijk wat vooruitgang heeft geboekt met haar power unit. Zowel de pk’s als de driveability zouden veel beter zijn dan wat het in 2014 en 2015 geweest is. Het team heeft grote hoop dat het na een grote update van Renault in Canada in de tweede seizoenshelft een kans maakt om Mercedes en Ferrari bij te halen.

Doel van het team dit weekend is om dit maal wel twee auto’s aan de finish te krijgen. Elk punt zal cruciaal zijn als het alsnog een kans wil maken om de strijd aan te gaan met Ferrari en Mercedes.

Haas F1 Team

Het debuut van Haas in Australië kon bijna omschreven worden als een sprookje. Het team had al de hoop uitgesproken dat het in 2016 punten wilde scoren, maar omdat nu meteen bij hun debuut te doen, dat was toch echt wel de verassing van de race. Het leverde Romain Grojsean zelfs de ‘driver of te day’ award op die georganiseerd word door de officiële website van FOM.

Grosjean had nog niet gepit toen de rode vlag werd uitgeroepen en kon daarom zonder tegenstand zijn banden wisselen. Resultaat was dat hij zich ineens in een mooie P8 bevond en dat werd zelfs P6 toen de STR coureurs vervroegd binnen moesten komen. Ook daarna bevestigde Grosjean dat de pace van Haas echt wel goed zit. Hij bleef immers ruim 40 ronden zowel Hulkenberg, Bottas, Sainz en Verstappen voor.
Of het team dit weekend opnieuw zulke hogen kan gooien is twijfelachtig. Daarvoor zal men toch in de kwalificaties beter moeten presteren.

Force India

De Indiaanse renstal had waarschijnlijk meer verwacht van de race in Melbourne. Het kwam na het stopleggen van de race nog nauwelijks in het stuk voor doordat het kostbare posities was kwijtgeraakt door te pitten net voor de rode vlag. Hulkenberg kwam Grosjean niet voorbij en voelde de ganse race de hete adem van Bottas in zijn nek.

Gezien de karastieken van het circuit te Sakhir zou dit weekend beter moeten zijn voor Force India danzij de Mercedes krachtbron en het gebruik van de brandstof van Petronas.

Scuderia Toro Rosso

Het had zo mooi kunnen zijn in Melbourne. Max Verstappen lag lange tijd op een gunstige positie in de race en zijn teamgenoot had zich ook mooi naar voren gevochten.

Het mocht echter niet zijn. Door een reeks van communicatieve blunders van zowel het team als van de coureurs kwamen beide partijen een moeilijk parket waarbij de gemoederen nogal hoog opliepen, vooral in de wagen numero 33 van Verstappen. Die er niet mee akkoord was dat het team zijn teamgenoot, die overigs problemen had met zijn banden door lock-ups, door het team als eerste was binnengehaald ondanks het feit dat de Nederlander als lead-car van het team onderweg was. Verstapen kwam daarom volgens teambaas Franz Tost zonder te communiceren naar binnen waardoor zijn stop helemaal in het water viel en Sainz hem voorbij wist te gaan. Gefrustreerd zette Verstappen de achtervolging in op Sainz waarbij de clash tussen de talenten tot frustratie leidde.

In de tussentijd is er al heel wat inkt gevloeid over wie er nu percies in de fout ging. Feit is en blijft dat er veel punten zomaar kwijtgespeeld zijn door interne intriges. Dit in een tijd die voor het team de grootste kansen geeft om hoge ogen te gooien. Het motorpakket van Ferrari uit 2015 wordt dit jaar niet verder ontwikkeld, en ook op het vlak van chassis kan Toro Rosso met zijn budget niet concurreren met de absolute top in de F1. Het is dus cruciaal dat men in de toekomst rommelige races zoals in Melbourne vermeid.

Renault Sport F1 Team

De terugkeer als fabrieksteam viel voor Renault veel beter uit dan gedacht. Het scoorde geen punten maar ontdekte dat de nieuwe power unit en het chassis een uitstekende basis vormer om daar in de toekomst verandering in te brengen. Zowat iedereen binnen het team glimlachte vorige keer, niet alleen omdat het team gered is door Renault dankzij de overname, maar ook omdat de wagen veel sneller bleek te zijn dan gedacht.

Jolyon Palmer kende een zeer goed debuut waar hij toonde zich de kaas niet van tussen zijn broodje te laten stelen. Met zijn defensieve skills liet hij zien Massa en de STR coureurs lang achter zich te houden en zo bijna in de punten te eindigen. Ook Magnussen mocht na de herstart terug achteraan aansluiten na een lekke band te zijn opgelopen in de eerste ronde die er meteen ook voor zorgde dat hij door de leiders gelapt werd. De Deen vocht zich terug tot achter zijn teamgenoot en finishte maar op enkele seconden van hem.

Bahrein zal een eerste echte test zijn voor Renault of hun nieuwe krachtbron zich kan meten met die van Ferrari of Mercedes.

McLaren-Honda

McLaren kan positief terugkijken naar haar eerste race. Het team leerde veel over haar nieuwe wagen en was uiterst tevreden over de pace in de kwalificatie. In de race crashte Alonso hevig waardoor de rode vlag naar buiten kwam. Button verloor daarbij veel posities doordat hij net naar binnen was gekomen en zijn supersport waren na de herstart snel erdoor. Ondanks relatieve competitieve tijden geraakte de Brit niet verder dan P14. Er had zeker meer ingezeten voor McLaren.

Men kan zich echter niet van het idee ontdoen dat ondanks de grote stappen van Honda dat McLaren nog steeds veel tekort komt op de top, en dat strijden voor titels en overwinningen nog voor geruime tijd niet aan de orde zullen zijn. De heropbouw is duidelijk ingezet. Het is maar echter de vraag of beide coureurs nog zin hebben om te wachten tot Honda haar zaakjes eindelijk echt op orde heeft.

Sauber F1 Team

Sauber gaat verder op het bekende elan waarbij punten scoren meer dan eens een moeilijk opdracht gaat worden. Het team had gehoopt om naar voren te schuiven maar het lijkt het tegenovergestelde te zijn geworden. Op geen enkel moment konden de Saubers echt indruk maken en ook coureur Felip Nasr heeft in een interview laten weten dat de auto een pak zal moeten verbeteren om echt competitief te worden.

Het team hoopt dit weekend gebruik te maken van de kracht van hun Ferrari power unit om zo alsnog wat snelle puntjes uit de brand te scoren, maar met een middenveld waar je nauwelijks een speld tussenkrijgt zou dat wel eens een heel moeilijke opdracht kunnen worden.

Manor Racing Team

Manor heeft in vergelijking met vorig jaar gigantische stappen gemaakt waarbij er ongeveer vijf seconden winst is geboekt. Toch kon men bij het team de teleurstelling niet uit de weg gaan na de kwalificaties, waarbij men nog steeds aankeek tegen een achterstand van ruim 1 seconde op het middenveld.

De race bracht echter beterschap na een superstart van Pascal Wehrlein die hem naar voren catapulteerde. De jonge Duitser wist daarna mooi te volgend met de wagens rondom hem totdat duidelijk werd dat zijn Manor veel mee rubber slijtte datn zijn tegenstanders en viel hij terug naar de laatste plek.

Of het team punten kan scoren lijkt twijfelachtig, maar misschien in een gekke race kan men alsnog proberen punten te scoren, net zoals het team dat deed in 2014 toen het nog Marussia was. De motorkracht van Mercedes zou hen alleszins dit weekend een voordeel moeten geven op de lange rechte stukken van Bahrain.

Banden

(Copyright: @Pirelli)

Tijden

Vrijdag 1 april 2015
13:00 – 14:30 Eerste vrije training
17:00 – 18:30 Tweede vrije training

Zaterdag 2 april 2015
14:00 – 15:00 Derde vrije training
17:00 – 18:00 Kwalificatie

Zondag 3 april 2015
17:00 Race

Forum

Wil je met andere Formule 1 fans keuvelen over de Grand Prix van Bahrein of de Formule 1 in het algemeen? Geen beter adres dan het forum van Gppits.net voor fans uit België of Nederland.