Ondanks drie wereldtitels op rij is nog lang niet iedereen overtuigd van de kwaliteiten van Sebastian Vettel. Twee oud-coureurs willen eerst graag nog wat meer van de jonge Duitser zien voordat zij hem toe zullen voegen aan het rijtje der allergrootsten.

Eigenlijk vind ik dat hij eerst naar een ander team moet verhuizen om te laten zien hoe goed hij werkelijk is, zo laat David Coulthard optekenen in The Guardian. Seb is een prima rijder, wereldklasse. Maar hij heeft nog nauwelijks tegenslagen gekend. Hij heeft nooit aan een ander team moeten wennen of een wereldkampioen als teamgenoot gehad. Alles loopt altijd maar op rolletjes voor hem. Wij willen juist zien hoe hij om gaat met tegenslag.

DC’s generatiegenoot en voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve is, zoals te doen gebruikelijk, iets directer in zijn bewoordingen. Vettel is supersnel maar maakt fouten onder druk, zegt Villeneuve in het Duitse Auto Bild. Als hij op kop rijdt, gaat het allemaal prima, maar doet hij dat niet dan wordt hij nerveus.

Villeneuve: Het verschil met Fernando Alonso en Lewis Hamilton is dat zij, los van hun positie en of hun auto goed is, altijd aan het knokken zijn. Zij geven altijd alles. Wat dat betreft maakt Vettel geen indruk op mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.