Voor Fernando Alonso begon het racejaar uitstekend met een fraaie tweede plaats in Australie achter Lotus-rijder Kimi Raikkonen. Na een al even hoopvolle winter is de Ferrari-kopman dan ook optimistisch gestemd over zijn nieuwe bolide, maar meent hij dat de eerste, échte test pas komend weekend volgt, in Maleisie.

Het circuit in Melbourne is een beetje raar en ongebruikelijk, zegt de Spanjaard. Komend weekend zullen we dus pas zien waar we werkelijk staan. We hopen op een probleemloze race en mikken opnieuw op het podium. Als we dat kunnen halen, mogen we tevreden zijn.

Alonso was in Melbourne weliswaar onder de indruk van Lotus maar Raikkonen’s racepace baart hem geen zorgen. Alonso: De snelheid van de Lotus was heel goed, maar niet buiten ons bereik. Kimi had een hele cleane race, zonder veel verkeer, dus ik denk dat wij dicht bij hen kunnen blijven.

Red Bull valt lastiger in te schatten. Zoals ik al zei, veel zal komend weekend duidelijk worden, gaat Alonso verder. Dan kunnen we eindelijk zien hoe competitief wij zijn, maar ook de andere teams. Red Bull had een groot verschil in snelheid tijdens de race en tijdens de kwalificatie, dus ook voor hen wordt het komend weekend belangrijk om te kunnen inschatten waar zij precies staan. Maar dat is niet ons probleem: wij moeten ons best doen en daarna zien we wel waar de anderen staan.

Hoe het komend weekend ook afloopt, aan de mogelijke hitte zal het niet liggen. Het maakt voor ons niet veel verschil, meent Alonso. Of het nou 26 graden is, zoals in Melbourne, of 32, als je 300 km/h rijdt is de lucht die de cockpit in stroomt niet verkeerd. De hitte merk je dan niet zo. Het enige moment wanneer je er wel last van hebt is wanneer je stil staat in de garage. Dan voel je de hitte de cockpit binnen stromen.