Red Bull Racings Adrian Newey heeft in een interview met Motorsport.com gezegd dat Honda een grootse sprong vooruit zal maken volgend jaar en dat McLaren hierdoor Red Bull zou kunnen inhalen.

Nadat Red Bull bot ving bij zowel Mercedes, Ferrari en zelfs Honda om volgend jaar een motor te leveren, denkt Newey dat Red Bull een enorm moeilijk jaar gaat kennen in 2016 aangezien de Renault motor veel ontwikkeling nodig zal hebben, ook al is er optimisme over het chassis.

McLaren zou in zijn ogen dus wel eens de sprong over Red Bull kunnen maken met een ongetwijfeld veel sterkere motor volgend jaar.

Ik denk dat het enorm moeilijk voor ons zal worden volgend jaar. Als we met een motor starten die evenveel kracht had als in 2014 en 2015, en dat verwacht ik, dan gaan we nog verder naar achter terug te vinden zijn. We hebben een hoop vooruitgang geboekt met het chassis voor volgend jaar, maar dat is niet genoeg om de motor te compenseren. Ferrari, Mercedes en Honda, zijn gaan wel vooruit.

Eerder stelde Helmut Marko al dat Red Bull wel eens achter dochterteam Toro Rosso zou kunnen eindigen volgend seizoen. Newey twijfelt er zelfs niet over.

Toro Rosso zal met zijn 2015 Ferrari motoren voor ons eindigen. De Renault is voorlopig gewoon te zwak.

Maar ik geloof ook echt in Honda. Van wat ik gezien heb verwacht ik dat ze een grote sprong vooruit zullen maken. Hun ICE eenheid is volgens mij al één van de beste.

Het probleem voor hen lag dit jaar vooral bij de recovery eenheden van de turbo, de MGU-H, die ze veel te klein maakten. Maar dat is een probleem dat ze heel eenvoudig deze winter kunnen aanpakken. IK verwacht dus dat Red Bull pas opnieuw competitief kan zijn vanaf 2017.

Newey sloot af met een oproep in het belang van alle privé teams.

Is er wel een drang van het organiserende orgaan om privé teams zoals wij te voorzien van een competitieve krachtbron of niet? Of is onze enige kans om te winnen om daadwerkelijk zelf met een volledige motorendivisie te starten?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!