Kevin Magnussen heeft in een interview met het Deense dagblad Ekstra Bladet onthuld dat hij dacht zeker te zijn van zijn McLaren racezitje in 2015 en dat Jenson Button zijn vertrek vaststond. Voor de Deen draaide dat dus helaas helemaal anders uit en werd hij last minute toch aan de kant geschoven, waardoor zijn F1-carrière nu in het slop zit.

Er werd mij verteld dat het mijn zitje was, verklaarde Magnussen. Ik moest mij geen zorgen maken. Ik weet niet meer exact wanneer het was, maar het was op het einde van het seizoen.

Volgens de 23-jarige Deen was Fernando Alonso de voornaamste reden waarom niet hij, maar wel Jenson Button mocht blijven. De Spanjaard zou geen onervaren teamgenoot gewild hebben aan de start van een nieuw project. Magnussen beseft echter zelf ook wel dat hij op het einde van 2014 volledig overschaduwd werd door Jenson Button, die in een bloedvorm verkeerde op het einde van dat seizoen.

Jenson had zijn twee sterkste races op het einde van het seizoen, races waarin ik geen antwoord klaar had. Hij deed het enorm goed, maar tegelijkertijd was hij afscheid aan het nemen van de sport. Hij had zelfs al een helm klaar waarop de boodschap “vaarwel” stond gedrukt.

Wat daarna gebeurde is duidelijk. Button bleef toch aan als piloot aan de zijde van Fernando Alonso terwijl Magnussen vanaf de zijlijn moest toekijken. Op het einde van dit jaar werd hij zelfs definitief aan de kant gezet en bedankt voor bewezen diensten.

Magnussen benadrukt dat hij geen problemen heeft met voormalig teamgenoot Button.

Jenson is één van de beste rijders die ik ooit heb ontmoet en er speelt niks negatiefs tussen ons. Ik kan er mee leven dat het team hem boven mij verkoos, maar de manier waarop, na beloftes dat ik zou mogen rijden, was beneden alle peil.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!