De Formule 1 keert in 2016 terug naar het circuit van Hockenheim, dit jaar was er geen Duitse Grand-Prix. Hockenheim en de Nurburgring zouden aanvankelijk rouleren maar het circuit van de Nurburgring kan het benodigde geld niet op tafel leggen.

Grote vraag is nu of er in 2017 weer een Duitse Grand-Prix zal zijn. Hockenheim wil de Grand-Prix niet elk jaar organiseren omdat het circuit teveel verlies maakt op de Formule 1.

Ik had gehoopt dat de nieuwe eigenaren van de Nurburgring hun zaakjes op orde zouden krijgen en weer een Grand-Prix zouden organiseren, zo vertelt Ecclestone. Maar ik zit hier nu met een pen en een contract, maar zij zijn niet klaar om te tekenen.

De kans op een Duitse Grand-Prix in 2017 lijkt dus klein. Ook de toekomst van Hockenheim is zeer onzeker volgens Ecclestone:
Hockenheim heeft nu een zeer goedkoop contract, dat gaat in de toekomst veranderen. We kunnen zo niet langer doorgaan. Hockenheim moet accepteren wat andere Europese Grand-Prix ook betalen.

Ook voor Amerika wilde Ecclestone nog wat kwijt, ook deze race is onzeker na 2016:
Toen ze een contract met ons tekenden wisten ze wat het zou kosten. Als je hier niet over nadenkt en je kan het vervolgens niet betalen dan kom je in de problemen. De staat Californië zal in ieder geval zeker niet bijspringen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter