De weg naar succes kent vele hobbels en obstakels. Maar als men eindelijk de top heeft bereikt, is het doorwerken geblazen om niet door de concurrentie van de top te worden gestoten.

In geval van Red Bull Racing lijkt het geen concurrent te zijn, maar zou de bedreiging van binnenuit kunnen komen. Slechts negentien ronden tijdens de vier testdagen op het circuit van Jerez. Problemen met de aandrijving, de turbo en de koeling zorgden voor veel oponthoud en een crisissfeer op het hoofdkantoor in Milton Keynes.

Zo beaamt Adrian Newey tegenover de Italiaanse Autosprint: Dit was de grootste uitdaging van mijn carrière. We hadden maar heel weinig tijd voor zo’n complexe auto. Betrouwbaarheid, kracht, benzineverbruik. Dat worden de doorslaggevende factoren. De aerodynamica gaat pas echt een rol spelen als de V6-motoren volwassen zijn.

Mede daardoor is er volgens de Technisch Directeur van Red Bull er sprake van een motorenkampioenschap. Althans, in de eerste helft van het seizoen. Zo is de verwachting van de Brit.