Marcus Ericsson debuteert dit jaar in de koningsklasse en is nu hard aan het trainen om ook fysiek top te zijn, als het seizoen van start gaat. Daarnaast behoort de 23-jarige ook tot de groep coureurs die moeten afvallen, vanwege de nieuwe regelgeving rondom het minimumgewicht van de auto.

Het team heeft niet gezegd dat ik een bepaald gewicht moet bereiken, maar ik probeer zo veel mogelijk af te vallen als ik het daarmee makkelijker maak voor de technici. Ik wil dan wel voldoende kracht overhouden om twee uur lang te kunnen rijden., zo sprak Ericsson met Eurosport. Marcus werk samen met een Italiaanse kliniek aan een specifiek programma.

Rookie of niet, de Zweed heeft ook zijn mening over de nieuwe regelgeving.

Het is zonde dat de FIA en de F1 niet kunnen beslissen het gewicht tien kilo te verhogen. Dan is er geen probleem en heeft iedereen dezelfde kansen. Nu eet ik ook geen hamburgers als lunch en diner maar ik moet blijven eten, want ik train elke dag erg hard.

In ieder geval staat de Zweed al op een achterstand, zoals hetgeen op de bovenstaande foto is te zien. Teamgenoot Kamui Kobayashi heeft niet alleen meer ervaring, maar is ook nog eens zeven tot acht kilo lichter dan Marcus Ericsson. Drie kilo is een tiende per ronde is het verlies, dus reken maar uit…