Adrian Newey zegt dat de grid van 2013 nog dichter bij elkaar zal zitten, dan dat het afgelopen seizoen het geval was.

Volgens de zeer succesvolle ontwerper in dienst van Red Bull Racing zal het een uitdaging worden om voor de auto van 2013 grote verbeteringen te vinden. Dat zegt hij tegen Autosport. De meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1 verwijst naar het feit dat er vijf verschillende teams een GP wonnen afgelopen seizoen. Het veld komt steeds dichter bij elkaar te liggen. Dat acht verschillende coureurs een race winnen, toont aan hoe klein de marges in deze tijd zijn., aldus Newey.

Het demonstreert dat we op een kritiek punt zijn aanbeland. Elke race bepalen variabelen de vorm van de verschillende teams. De banden zijn veel besproken en werken op elke auto net iets anders. De lay-out en de temperatuur liggen sommige teams in een bepaald weekend misschien meer dan hun rivalen. Dat soort factoren zorgt er voor dat het lastig is om als renstal te domineren.

De neutrale fan zal dit als een droom in de oren klinken. Ook wij van GPPits.net hopen volgend jaar op net zo’n mooie start en een eindstrijd met meerdere kandidaten voor de titels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.