Het team van McLaren wil in 2013 nog snellere pitstops realiseren dan afgelopen seizoen. Sportdirecteur Sam Michael onthulde dinsdag aan het Britse Autosport dat de Britse renstal mikt op een bandenwissel van 2 seconden.

We zullen deze winter volop bezig zijn om dat doel te bereiken., aldus Michael.

McLaren noteerde dit jaar tijdens de Grand Prix van Duitsland de snelste pitstop aller tijden. De crew wisselde de banden van de bolide van Jenson Button in 2,3 seconden. We willen dat we bij de eerste race in Melbourne al zover zijn dat we die 2 seconden halen. Het moet de standaard worden en ik denk dat het mogelijk is.

De verplichte pitstops spelen in de huidige Formule 1 een belangrijke rol. Ze kunnen bij een snelle bandenwissel een coureur precies die tijdwinst geven om in de race een positie naar voren op te schuiven. Daar ging het in het afgelopen seizoen al verschillende keren mis bij het Britse renstal, waardoor met name Lewis Hamilton zwaar werd benadeeld. Echter, het streven naar deze tijdwinst ligt in het verlengde om de pitstops nog verder te optimaliseren en een herhaling van mislukte stops in 2012 te voorkomen.