Eerder hadden wij van GPPits.net al bericht, dat Adam Parr onder druk zou zijn gezet om op te stappen bij Williams. De Brit geeft nu dat Bernie Ecclestone inderdaad de directe oorzaak was van zijn plotselinge vertrek.

Ik heb die week ontslag genomen, omdat ik al dan niet terecht geloofde dat Ecclestone aan de directie had verteld dat we geen nieuw Concorde-aanbod zouden krijgen terwijl ik de touwtjes bij Williams in handen had., schrijft Parr in zijn boek [Art of War- Five years in Formule One] over zijn tijd in de Formule 1.

Parr vermoedt dat zijn besluit voor het team in het voordeel heeft gewerkt. Ik koos er onder die omstandigheden voor af te treden zodat het team een zo goed mogelijke deal met hem kon sluiten. Het aanbod kwam een dag nadat mijn aftreden was aangekondigd.

Doordat Parr zich gedwongen voelde of daadwerkelijk gedwongen werd Williams te verlaten, vlogen zijn aandelen in het team in rook op. Immers zijn aandelen die gedwongen worden verkocht, bijna altijd minder waard. Bernie Ecclestone kan daarom weer een door Parr aangespannen rechtszaak [om financiële genoegdoening] tegemoet zien.