Gisteren na de GP van Spanje ontstond er brand in de pitbox van Williams. De brand ontstond na een explosie, vlak nadat het Britse renstal een teamfoto bij de pitbox had genomen vanwege de overwinning van Pastor Maldonado. De brand ontstond in het gedeelte van de pitbox waar de auto’s worden af- en bijgetankt.

Door snel handelen van diverse monteurs en technici van Williams [die hier Frank Williams evacueerden], Force India [die in de pitbox naast Williams zaten] en Caterham, kon het vuur snel worden bedwongen.Daarbij raakten vielen er helaas ook gewonden onder de leden van de genoemde teams.

De FIA heeft in een statement verklaard dat er zeven personen in het ziekenhuis worden behandeld als gevolg van de brand in de pitbox van Williams na afloop van de Spaanse Grand Prix. Eén teamlid van Williams zou zware brandwonden hebben opgelopen. Caterham meldde dat vier van haar teamleden gewond zijn geraakt.

De overige klachten zouden varieren van ademhalingsproblemen tot en met een gebroken pols voor een lid van Team Caterham. Volgens de internationale autosportfederatie, die nauw samenwerkt met de Spaanse autoriteiten in het onderzoek naar de brand, zijn in totaal 31 mensen behandeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.