Robert Doornbos is in een financieel gevecht verwikkelt met zijn voormalige suikeroom en sponsor Harry Muermans. De Limburger stond jarenlang aan de zijde van Doornbos, die mede door het geld van Muermans aan de bak kon in de Formule 1 bij Minardi en Red Bull Racing. De Limburgse vastgoedmagnaat investeerde flink in de carrière van Doornbos, maar zag nooit een cent terug. Via de rechter probeert Muermans alsnog genoegdoening te krijgen.

Hij eist elf miljoen euro van de coureur.

De rechtbank in Almelo heeft Muermans eerder in het gelijk gesteld, waardoor hij recht had op een deel van de inkomsten uit prijzengeld en reclame-inkomsten van Doornbos. In eerste instantie ging het om een miljoen euro, die de Rotterdammer verdiende sinds hij in 2008 van belangenbehartiger wisselde.

Zo ging Robert Doornbos in zee met grote merken als Jumbo, ING en natuurlijk Red Bull. Hij gaat echter tegelijkertijd in zee met een ander bedrijf dat gerund wordt door Doornbos’ zus Madelon. Het prijzengeld en de sponsorinkomsten uit die seizoenen maakte hij over naar dat bedrijf en niet [volgens afspraak] naar Eagle, het bedrijf, waarvan Muermans en Doornbos aandeelhouders zijn.

Maar de Limburger laat het niet daarbij. Hij eist nu de elf miljoen euro terug die geïnvesteerd is in de periode tussen 2005 en 2008. Dat bedrag is betaald door Eagle Corporate S.A., dat gevestigd is op de Britse Maagdeneilanden.

Doornbos is van mening dat het gewoon sponsorgeld was en dat het daarom logisch is dat hij zijn voormalige suikeroom niet terug hoeft te betalen.