Oud FIA-president Max Mosley, de voorganger van Jean Todt, denkt dat de weg die Formule 1 is ingeslagen met de nieuwe regelgeving niet de juiste is. Volgens hem was het slimmer geweest om meer mechanische grip te genereren en de aerodynamische grip juist zo veel mogelijk te verlagen.

Daardoor zouden de achterliggende coureurs minder last hebben van vuile lucht van voorgangers en inhalen dus een stukje makkelijker worden.

De veranderingen die voor seizoen 2017 zijn doorgevoerd zorgen voor rondetijden die naar schatting vijf seconden sneller zijn. Normaal gesproken werden de auto’s omwille van de veiligheid trager gemaakt. De technici hadden dan de taak om elk jaar een paar (tienden van) seconden terug te winnen.

Na enkele jaren werd de boel dan weer wat trager gemaakt, ware het een ‘kat-en-muis-spel‘ tussen de ingenieurs en de FIA. Die systematiek is dus overboord gekieperd.

Toch verwacht Mosley dat het aanstellen van Ross Brawn een gouden zet is. Brawn blijkt namelijk voorstander te zijn van de budgetlimiet, een paradepaardje van Max Mosley.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!