Zoals bekend worden de Formule 1-auto’s van 2017 circa 5 tellen per rondje sneller. Maar vergeleken met andere raceklasses is een Formule 1-auto nog altijd verwoestend veel sneller.

De Belg Vandoorne, die Jenson Button vervangt bij McLaren, reed afgelopen jaar in Japan met een Super Formula. Een raceklasse die haar oorsprong kent in de F3000 en Formula Nippon. Deze Japanse eenzitters zijn zelfs sneller dan de GP2-auto’s en menig teambaas stalt zijn talent dan ook in Japan.

Dallara bouwt het chassis met de typenaam SF14, dat wordt aangedreven door een 2.0 liter turbomotor. Toyota en Honda hebben enige vrijheid om de motor verder te ontwikkelen. Dus in principe, met uitzondering van de motor, is het een one-make-raceklasse.

Daardoor komt het vooral aan op de rijvaardigheid van de coureur en afstelwerk van de technici om succesvol te zijn.

Maar ondanks alle strubbelingen is de Formule 1 nog altijd ‘de koning‘…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!