Max Mosley heeft gereageerd op de brief die hij van de FOTA heeft ontvangen. De FIA- voorzitter wil de teams tegemoet komen indien zij voor vrijdag onvoorwaardelijk inschrijven voor 2010. De deadline blijft onveranderd, komende vrijdag.

Als we het Concorde Agreement van 2010 willen aanpassen, gebeurt dit pas na gesprekken met de teams. zei Mosley. Daar is geen tijd voor, omdat we de overige aangemelde teams maximaal op vrijdag duidelijkheid moeten geven.

Ons voorspel is dan ook dat alle partijen nog even doorgaan onder de overeenkomsten van 1989, door middel van het uitwisselen van brieven. We kunnen dan onderhandelen over een nieuw Concorde Agreement voor 2009. We hebben ons tien jaar aan deze afspraken gehouden, met nog een paar weken of maanden erbij moet dat dan ook nog wel lukken.

Het grootste probleem met het voorstel van de FOTA was een duidelijk figuur voor een budgetlimiet. De teams moeten de beperkingen kennen en wij ook. We stellen voor om de gepubliceerde regels voor 2010 te accepteren en daarna, indien noodzakelijk, volgens de voorgeschreven richtlijnen te werken aan wijzigingen.

Binnen korte tijd zullen wij een brief sturen naar alle teams. Indien ondertekend en teruggestuurd zal dat document bindend zijn en zal het betreffende team onvoorwaardelijk ingeschreven staan. aldus Mosley.