Vier keer. Vier moest Nico Rosberg namelijk een P2 ‘doorslikken’, en raakte hij de leiding in het WK kwijt aan teamgenoot Hamilton.

Maar dat gaat veranderen en wel vanaf de aanstaande GP in Monaco.

Al met al was ik vrij tevreden met het afgelopen weekend. Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik niet had gewonnen, maar ik was ook blij met opnieuw een 1-2 finish voor het team., aldus de diplomatieke terugblik van Rosberg op de GP van Spanje.

Rosberg mocht afgelopen week in Barcelona een dag testen met zijn W05 en een toeter op de uitlaat. De Duitser hoopt dat de productieve testdag hem helpt aan zijn tweede zege van het seizoen in Monaco, alwaar hij vorig jaar ook al wist te winnen. Er werd vooral veel aandacht besteed aan de starts en het remwerk. Twee punten die van belang zijn in Monaco.

Overigens leek het erop dat de megafoon geen verschil in geluidsbeleving bracht?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!