Seizoen 2014 is tot nu toe totaal anders verlopen dan wat Adrian Sutil ervan had verwacht. De Sauber C33 bleek een draak van een auto met overgewicht en het feit dat Sutil een van de zwaarste coureurs van de grid is, helpt niet echt.

Maar in Monaco moet het anders verlopen, zo kijkt de Duitser uit naar het komende weekeinde.

Een P4 is tot nu toe de hoogste positie die Sutil mocht behalen. Dat resultaat behaalde Adrian al in 2009 in zijn tweede jaar voor Force India, na de GP van Italië op het circuit van Monza. In het afgelopen seizoen behaalde Sutil een P5 als beste resultaat, in de straten van Monaco.

Het meeste indruk maakte Sutil in 2008, toen Force India nog een achterhoedeteam was. Toen reed hij op een P4 onder regenachtige omstandigheden en leek hij op weg naar een sensationele finish, tot Sutil in de Nouvelle Chicane van achteren werd geramd door Kimi Räikkönen.

Adrian put daar moed uit om van de ‘nul’ af te komen. Het circuit bevalt me goed, maar het belangrijkste is dat de auto het er goed doet zodat we ook daadwerkelijk kunnen scoren.

In Spanje kwam Sauber met een heleboel update’s én een lichtere auto. Maar ondanks alle moeite is het er niet uit gekomen in Spanje. Na de QT kwamen de Saubers uit op een P14 voor Esteban en een P16 voor Sutil. Niet wat de heren ervan hadden verwacht.

In Monaco gebeuren er altijd gekke dingen, dus wie weet kan de Duitser wel verrassen. En laat nu net zijn voorspeld dat het mogelijk zal regenen tijdens de GP van Monaco?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!