De Europese Unie heeft het tijdstip van de nieuwe wet op (anti) tabaksreclame vervroegd. Oorspronkelijk zou de nieuwe wetgeving die reclame voor tabaksartikelen verbiedt, ingaan in 2006 maar men heeft nu besloten dat dit al in Juli 2005 zal ingaan.

Hoewel een aantal landen deze beslissing aanvecht staat het Verenigd Koninkrijk erachter.

David Richards van BAR deelt mede:

“Aangezien BAR een Brits team is, gebaseerd is in de UK en omdat onze hoofdsponsor in de UK gevestigd is, zouden wij o.a. geen tabaksreclame kunnen voeren op onze wagens bij de GP van China. Teams die niet in de UK gevestigd zijn en die geen UK tabaksponsors hebben, hebben dit probleem niet voor China. Dit is bijzonder schadelijk voor Britse F1 teams en als dat gebeurt is het voor ons een ramp.

Ik ben hier erg bezorgd over en ieder ander die professioneel bezig is met de F1 moet dit niet onderschatten want dit kan een aantal bijwerkingen krijgen.

Toen ik hier bij BAR de baas werd, twee jaar geleden, hadden we een duidelijke politiek vatsgesteld ten aanzien van onze inkomsten door middel van tabaksreclame en dat zou met ingang van 2006 drastisch wijzigen. We hadden al een strategie klaar die we per 2006 in zijn geheel konden wijzigen.”

Als het Verenigd Koninkrijk inderdaad de vervroegde regeling ondersteunt, is het goed denkbaar dat de Britse F1 teams, BAR, Jordan en McLaren naar een ander land moeten verkassen, om niet de dupe te worden van deze nieuwe / vervroegde maatregel

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter