Vijay Mallya heeft een moeilijk weekeinde in het vooruitzicht, uitgerekend in zijn thuis Grand Prix. De krant Hindustan Times berichtte namelijk dat grondpersoneel van zijn luchtvaartmaatschappij Kingfisher al maanden geen loon meer hebben ontvangen en dreigen hun grote baas op het Buddh-circuit hiermee te confronteren.

We plannen een dharna [zit-protest] wanneer Mr Vijay Mallya naar de Grand Prix komt. Een protest tijdens een groot sportief evenement zal de hele wereld doen inzien hoe serieus deze zaak wel is. zei een ingenieur.

Een airhostess voegde hier nog aan toe: Wat kunnen we anders doen? Iedereen zit hier in een diepe financiële crisis, terwijl hij [Mallya, FR] met zijn levensstijl ons gewoon uitlacht.

Het is de zoveelste tegenslag voor de ‘Indiase Richard Brandson’. Het begon toen er eind december 2011, zonder aankondiging tientallen vluchten van luchtvaartmaatschappij Kingfischer werden geschrapt, waardoor duizenden passagiers op binnen- en buitenlandse luchthavens strandden. Tegenover de media verklaarde hij dat het aanvankelijk om een bezuinigingsoperatie ging, waarbij de meest onrendabele lijnen waren opgeheven.

Maar toen uitlekte dat hij een consortium van veertien banken om een kapitaalinjectie van $ 400 mln had gevraagd, werd voor het eerst duidelijk dat Mallya’s imperium in zwaar weer verkeerde, wat ook bleek te kloppen aanzien King­fisher kampt met een schuldenlast van 1,2 miljard euro! Speculanten vermoedden al dat Mallya in de problemen zat, toen hij in oktober 2011 de helft van zijn aandelen van het Formule 1-team aan Roy Sahara verkocht.

Verder wil hij niet gaan. De flamboyante Mallya weigert ook zijn jacht ‘The Indian Empress’, met een lengte van 95 meter (!) een van werelds grootste prive-jachten, te verkopen. Hij wil ook zijn villa aan de kust van Goa niet kwijt, waar hij niet alleen de Indiase jetset maar ook voetbalspelers en filmsterren uit de rest van de wereld voor feesten uitnodigt.

Mede daardoor ging van kwaad tot erger, tot Mallya enkele weken geleden voor de rechter moest verschijnen voor het uitschrijven van ongedekte cheques voor Hyderabad International Airport. Het liep zelfs uit op een arrestatiebevel, omdat de CEO niet was komen opdagen. Maar op het laatste moment werden de openstaande rekeningen betaald.

Klaarblijkelijk ten koste van zijn [grond]personeel…