Minardi is zoals gewoonlijk opnieuw achteraan de grid te vinden, maar ditmaal slaagde Patrick Friesacher erin om zich net voor een Jordan te kwalificeren. Net zoals in Monaco heeft Minardi min of meer de aansluiting met Jordan gevonden.

Zowel de wagen van Friesacher als die van de Nederlander Christijan Albers start morgen met veel benzine aan boord. Friesacher eindigde in de kwalificatie 3 tienden voor Albers.
F1 Christijan Albers Christijan Albers was niet helemaal tevreden over zijn ronde: “Door de hoeveelheid benzine had ik meer onderstuur dan wenselijk. Daardoor ging ik op een bepaalde plaats te breed en verloor zo enkele tienden. Maar door onze strategie heb ik een goed vertrouwen in de race.  “

Paul Stoddart: “Ik ben tevreden over onze snelheid vandaag, en als we tijdens de race ook de Jordans kunnen bijhouden, zie ik de komende races rooskleurig tegemoet, er zit immers nog veel potentieel in de PS05.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter