Een bijzonder beschamend moment gisteren op het circuit van Mugello. De twee Minardi rijders van dienst, Albers en Chanoch Nissany, reden elkaar aan, zodat het een verloren testdag werd. En dat terwijl Minardi al zo weinig test;

De beschuldigende vinger gaat naar Nissany, die occasioneel, en voor een bom geld, enkele rondjes mag rijden in een verouderd PS04B model. Tijdens de zes rondjes die de vorige keer op Misano kon afwerken spinde hij vijf keer. Albers daarentegen was aan het testen met de nieuwe PS05.

“Veel valt er niet te zeggen.” Zei Albers achteraf. “In de ochtend konden we een paar korte stints afleggen. We hopen dat het morgen (vandaag nvdr.) een betere dag wordt.”

Volgens een woordvoerder van het team is er slechts sprake van lichte schade, maar toch voldoende om de hele middag aan de kant te moeten blijven. Enkel Patrick Friesacher kon verder testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter