De FIA heeft ermee gedreigd de Grand Prix van Australi� te schrappen als Minardi niet zou inbinden. Het team van Paul Stoddart trok namelijk naar de rechtbank om toch te kunnen deelnemen aan de Grand Prix, maar dat is de FIA duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. De organisatie staat bekend om hun ding te doen, en heeft niet graag dat een rechtbank iets te zeggen heeft over de manier waarop ze werken.

Stoddart kwam dus onder een te grote druk te staan en liet de wagens van Christijan Albers en Patrick Friesacher aanpassen om te voldoen aan de reglementen van 2005.

“Ik denk dat het een baanbrekende beslissing was van de rechtbank. Ze vonden namelijk dat de wet moest worden nageleefd, in tegenstelling tot de reglementen van de FIA. Er was geen nut om nog verder te doen, we hadden al bewezen dat we een beter bestuursorgaan moeten hebben en stabielere reglementen.”

“We moeten niet verder gaan, we hebben gekregen wat we wilden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter