Het overkoepelende sportorgaan FIA heeft de uitsluiting voor BAR tijdens het kampioenschap 2005 gevraagd. Dat meldt een woordvoerder van de FIA vandaag.

“De fIA vraagt dat het Lucky Strike BAR Honda team uit het 2005 Formule 1 kampioenschap gezet wordt, en minimum 1 miljoen Euro boete moet betalen, “ was te lezen in het dossier dat de FIA indiende tijdens de hoorzitting vandaag.

Jenson Button eindigde derde in de Grote Prijs van San Marino. De FIA gaat in beroep tegen de beslissing van de race stewards om zijn derde plek te behouden ondanks het vermoeden dat zijn wagen niet de minimum 600 kg woog.

Wordt BAR gediskwalificeerd of niet? Een ban voor ��n of meerdere races? Als BAR gediskwalificeerd wordt, dan stan er geen 20 wagens meer op de grid, en krijgen we dan van sommige teams drie wagens te zien?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter