Minardi be�indigde gisteren een driedaagse test op het Italiaanse Vallelunga circuit. Het team uit Faenza liet enkele jonge talenten aanrukken om zichzelf een idee te geven voor de line-up van 2004.

Op de derde dag werd testrijder Gianmaria Bruni vergezeld door Norbert Seidler (Oostenrijk) en Narain Karthikeyan (Indi�)

Op de agenda stonden bandentesten en het doorontwikkelen van nieuwe chassisonderdelen. Het team zegt forse vooruitgang geboekt te hebben. Ook de rijders waren tevreden met deze toch zeldzame test voor het worstelende team.

Bruni:

“Ik had bijna drie maanden niet met de PS03 gereden en ik keek dus al echt uit naar deze test. Ik ben vrij tevreden met wat we bereikt hebben. We bleven de hele dag gespaard van problemen, en ik kon meer dan 400 km afleggen. Het was een drukke dag en wat de test betreft ben ik heel tevreden.  “

“Dit was echt een schitterende ervaring, “ zei Seidler na zijn F1 debuut. “Het was indrukwekkend om een F1 bolide te mogen besturen. Vooral de eerste ronden waren speciaal. De snelheid en de remmen zijn ongelooflijk! Ik amuseerde me goed en ik wil mijn sponser Superfund bedanken om mij te steunen. Het was een schitterend kerstgeschenk. “

 

Voor Karthikeyan was het niet de eerste maal dat hij een Formule 1 wagen testte. Na een korte rit hoopt hij om een Minardi zitje te veroveren in 2004.

 

“Het was fantastisch om terug in een Formule 1 bolide te zitten, al was het maar voor enkele rondjes. Ik hoop dat deze test de Indiase bedrijven aanzet om mij te steunen zodat ik in 2004 kan racen bij Minardi.  “

Dit was meteen de laatste test voor Minardi dit jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter