Kimi Raikkonen verwacht niet dat hij direct zal strijden om de podiumplekken. Tegen Autosprint zei hij: Ik reken er op in de middenmoot te strijden. Dat is geen drama, dat was in mijn laatste seizoen voor Ferrari ook al zo.

Eerder deze week reed de Fin in Valencia met een Renault R30 uit 2010. Het was fantastisch om weer achter het stuur van een Formule 1-wagen te zitten en wat dat betreft heb ik een zeer positief gevoel eraan overgehouden. Ik had wel gedacht dat de Formule 1 sneller aan zou voelen. Valencia is niet het snelste circuit, maar het kwam allemaal vrij normaal over.

Over het komende seizoen blikte The Iceman op zijn typisch nuchtere manier vooruit; Het doel is het kampioenschap. Dat gaan we proberen, maar het is geen ramp als het niet lukt. Ik ben niet geobsedeerd om nog een titel te behalen. Mijn contract bij Lotus duurt twee jaar. Ik heb geen plannen voor de lange termijn. Eerst maar eens kijken hoe het bij Lotus gaat.

Als de nieuwe auto vanaf de eerste meter goed voelt, dan kan je uitgaan van een competitief seizoen. De races zijn volgens mij niet heel anders dan in 2009. Er wordt meer ingehaald, maar dat komt door de beweegbare achtervleugel. Ik heb DRS en KERS nog niet uitgeprobeerd, maar het zijn gewoon twee extra knopjes op het stuurwiel., zo relativeerde de kampioen van 2007 zijn comeback.