Marussia F1 Team kiest ervoor dit seizoen geen gebruik te maken van KERS. Het team is momenteel druk in de weer met de 2012-auto en vreest dat de ontwikkeling van de nieuwe auto in het geding komt, als de werkdruk toeneemt vanwege het toevoegen van een KERS.

Hoewel Marussia door het ontbreken van KERS per ronde enkele tienden zal moeten inleveren op de concurrentie, denkt de technische staf dat het niet implementeren van het systeem op de lange termijn voordeliger is.

Teambaas John Booth zegt dat het besluit is genomen, omdat het team secondes winst zoekt in plaats van tienden. Bovendien spelen de kosten voor KERS ook mee.

Het zou een grote hap uit ons budget betekenen en dat strookt niet met ons idee van een ‘low-cost‘ Formule 1-team in een tijd van resource restriction, aldus Booth.

Vorig seizoen besloot Team Lotus, nu Caterham F1, geen KERS te gebruiken en zich te richten op andere delen van de auto. Dat pakte goed uit, want het team eindigde als tiende in de stand om het constructeurskampioenschap.