Michelin zal alle tickets voor de GP van de Verenigde Staten van dit jaar terug betalen. Het bandenmerk zal ook 20.000 tickets kopen voor de GP van volgend jaar en die onder de fans verdelen. Zo hopen de Fransen misschien de FIA Wereld Raad gunstig gezind te stemmen, het moet er namelijk net als de teams straks meer uitleg geven over het debacle.

“Michelin heeft beslist om de kosten te dekken die de toeschouwers die op zondag 19 juni aanwezig waren op het circuit opliepen. Dit is een belangrijke beslissing omdat Michelin dit helemaal niet verplicht is van te doen. We betreuren dat het publiek een spannende race werd ontnomen en willen daarom als eerste van verschillende betrokken groepen een sterk gebaar naar de toeschouwers maken.” Stond er te lezen in een verklaring van de fabrikant.

Maar niet alles is rozengeur en maneschijn want na Paul Stoddart en Frank Williams richt nu ook Michelin hun pijlen op de FIA.

“We willen ook even onderlijnen dat het onaanvaardbaar is dat onze partners door de FIA worden beschuldigd van het boycotten van de USGP. In werkelijkheid hebben Michelin en onze partners er alles aangedaan om ervoor te zorgen dat de race veilig kon plaatsvinden.”

Het bandenmerk vindt het zeer spijtig dat geen enkele van de voorstellen die ze maakten werden aanvaard door de FIA. Het getuigt volgens Michelin van een totaal gebrek aan respect voor de toeschouwers, iets wat ze met dit gebaar willen rechtzetten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter