Michelin heeft net aan de zeven teams aan wie het banden levert laten weten dat ze de veiligheid niet kunnen garanderen en vraagt hen niet te racen. Dit is de reactie van de Franse bandenconstructeur op de brief van de FIA waar in stond dat er geen speciale chicane wordt gebouwd, en dat er geen speciale toelating komt om een ander soort band te gebruiken.

“We bevestigen dat we de veiligheid van de rijders niet kunnen garanderen met de banden waar jullie je gisteren mee hebben gekwalificeerd.” Stond er te lezen in een mededeling van Michelin aan de teams. “Daardoor kunnen we besluiten dat we niet kunnen racen op deze banden, en in deze configuratie van het circuit.”

Hierdoor krijgen Renault, McLaren, Williams, Toyota, Red Bull, Sauber en BAR zo goed als een verbod opgelegd om aan de start te komen. Als ze het toch doen is dit op eigen risico. Het is nog onduidelijk wat er gebeurd mochten er enkel de drie Bridgestone teams op de grid staan.

De FIA beslist om kwart voor zeven Belgische tijd wat er nu zal gebeuren

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter