De Formule 1 teams die gisteren niet deelnamen aan de USGP omdat Michelin hen had afgeraden om te starten hebben een gezamenlijke persmededeling opgesteld:

De Michelin teams vinden het zeer spijtig dat ze in de positie zitten waar ze vandaag in werden gedwongen en willen zich verontschuldigen bij alle toeschouwers, tv-kijkers, Formule 1 fans en sponsors omdat we niet konden deelnemen aan de GP van de Verenigde Staten.

Na het ongeluk met Ralf Schumacher op vrijdag morgen werden we door Michelin geadviseerd dat geen enkele van de banden die beschikbaar zijn voor de teams gebruikt konden worden tenzij de snelheid van de wagens in bocht 13 werd gereduceerd. Zonder dit kon Michelin de band niet veilig verklaren voor gebruik tijdens de race.

Alle teams hebben vertrouwen in Michelin en vertrouwen hun advies omdat we weten dat ze competent en verantwoordelijk zijn met hun instructies om ons niet te laten racen zonder veranderingen aan het circuit.

Nadat om 06u30 op zondag morgen de laatste data van Michelin beschikbaar werd, was het duidelijk dat Michelin de veiligheid van de rijders niet kon garanderen. Er vonden verschillende discussies en vergaderingen plaats om een veilige oplossing voor het probleem te vinden. Elke mogelijkheid om de race op een veilige manier te laten doorgaan werd onderzocht. De enige praktische oplossing was om een chicane te installeren aan bocht 13. Negen van de tien teams waren bereid om dit toe te laten, zelfs met verlies van punten in het kampioenschap of de eerste plaatsen op de grid aan niet Michelin teams te geven.

Spijtig genoeg werden alle voorstellen door de FIA verworpen. De veiligheid is de eerste zorg van elk team en de FIA. Spijtig genoeg moesten de teams de voorschriften van Michelin volgen en niet racen. We zijn er ons van bewust dat de Verenigde Staten een belangrijke markt is voor de Formule 1, en dat we verplicht zijn om de sport op een professionele en positieve manier te promoten. Het is spijtig dat we de Formule 1 niet hebben kunnen tonen zoals we hadden gewild vandaag.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter