Michelin trekt de kwaliteit van hun Formule1 band niet in twijfel nadat verschillende teams de voorbije GP’s in de problemen kwamen door het Franse rubber. Pierre Dupasquier zei tegen het F1 Racing magazine dat Michelin geen compromissen sluit als het op veiligheid aankomt.

“Wanneer een product gebruikt zal worden op een voertuig dat bestuurd wordt door een mens, dan moet het met succes een aantal interne criteria afwerken. Daar worden geen uitzonderingen op toegestaan.”

Dupasquier maakt wel een onderscheid voor race criteria zoals het verslijten van de band of het vormen van blaren. Dat zei hij naar aanleiding van een probleem met de Michelin’s van Felipe Massa.

“Felipe’s probleem was het gevolg van een overdreven verslijting en een flat spot. Daar is de technische staf van Sauber mee akkoord.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter