Michael Schumacher heeft het dit seizoen niet gemakkelijk om de overwinningen aan mekaar te rijgen zoals verleden jaar.
Verleden jaar was het seizoen eigenlijk al gereden en was Schumacher al voor de vijfde keer wereldkampioen, dit jaar ligt het kampioenschap nog volledig open.

Het is al sinds de Grote Prijs van Canada dat de vijfvoudige wereldkampioen een overwinning wist te behalen, ondertussen moet de Duitser toekijken hoe de twee Williams piloten en Kimi Raikkonen hem punten afsnoepen en korter komen in de rangschikking.

Toch is de Duitser vastbesloten om terug te vechten.

Michael Schumacher:

“Ik kan niet wachten om terug te keren naar Duitsland, ik ben klaar om het gevecht aan te gaan.
Dit jaar ziet de race er een stuk moeilijker uit dan verleden jaar en het team weet dat ook, maar het is geen onmogelijke opgave.
Recent hebben we nog verbeteringen aangebracht, dus we voelen ons er klaar voor.
We kunnen in ieder geval een moeilijke race verwachten.

Het is al een paar keer voorgevallen dat we de ware prestatie levels van een team maar pas te zien krijgen over het verloop van het hele weekend. Dit slaagt vooral op de circuits waar de teams niet testen en Hockenheim is ook zo een circuit, dus we zullen moeten afwachten wat we hier kunnen aan doen.”

Als we ons baseren op de geschiedenis van het circuit dan ziet het er niet echt goed uit voor Ferrari, het is in de afgelopen 10 jaar nog geen enkele piloot gelukt om hier tweemaal na mekaar te winnen.
Kan Schumacher de geschiedenis veranderen of zal hij moeten toekijken hoe de concurrentie met de overwinning gaat lopen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter