In zijn geboortestad, het Engelse Leichester, is een standbeeld ingehuldigt voor de in 1973 verongelukte Roger Williamson. Het standbeeld is geplaatst wegens de 30ste verjaardag van zijn dood.

Op 29 juli 1973 crashtte Williamson tijdens de Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Daabij landde hij omgekeerd weer op het circuit en vatte vuur. Teamgenoot David Purley zag het gebeuren en was de enige die Williamson porbeerde te redden. Toen de brand eindelijk geblust werd was hij allang overleden. Williamson was 25 jaar oud.
De eigenaar van het circuit van Donington, Tom Wheatcroft, sponsorde Williamson gedurende zijn autosportcarri�re en had de eer om het standbeeld in te huldigen.
Williamsons zus Barbara Upton was ook op de plechtigheid aanwezig.

David Purley werd later beloond met de George Medal voor uitzonderlijke dapperheid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter