We meldden eerder vandaag al dat Jacques Villeneuve de toekomst van de Formule 1 in de Verendigde Staten niet zo rooskleurig inziet na het fiasco van vorige zondag. Michael Schumacher daarentegen is wat optimistischer.

Schumi legt het uitDe zevenvoudige wereldkampioen denkt terug te keren naar ‘de States’ in de nabije toekomst. Er is gesuggereerd een race te rijden die niet meetelt voor het WK, een zogenaamde non-championshiprace. Zodoende kan de ware aard van de sport gezien worden.

“Het is vrij duidelijk wat er gebeurd is, maar desondanks denk ik dat de Formule 1 op een bepaald moment zal terugkeren naar de Verenigde Staten, en zeer sterk zal zijn,” zo verklaarde Schumi. “Er is geen reden om niet terug te keren en een goede show te geven, zoals we altijd al deden.”

Schumacher ziet zelfs het positieve van de hele farce in, en is misschien wel de eerste om het publiekelijk te zeggen: “Er is zoveel gesproken over de Formule 1 in Amerika, dat we waarschijnlijk meer zelfs meer toeschouwers zullen krijgen dan voordien.”

Maar daar is hulp voor nodig, ziet ook de Ferrari-rijder in: “De media kan veel doen om bij de feiten te blijven. Het feit is dat ��n bandenfabrikant een probleem had en niet kon racen. Je moet gewoon zeggen dat het een sport is. Het is als een geblesseerde atleet die plotseling niet kan lopen omdat hij een blessure heeft – dat is gewoon hoe sport in mekaar zit.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter