Kimi en David vorig jaarKimi en David vorig jaarDavid Coulthard heeft het grootste deel van zijn carri�re doorgebracht bij McLaren. Hij racete er lange tijd, maar kende slechts twee teamgenoten, van hetzelfde land: Mika H�kkinen en Kimi R�ikk�nen. Beide Finnen hebben ook hun bijnaam: de een is de Flying Finn, de ander luistert naar de nickname The Iceman.

DC heeft dus misschien als ��n van de weinigen de kans om de twee te vergelijken. En die kans grijpt hij dan ook. “Het zijn allebei buitengewone rijders,” aldus de Schot. “Als je me zou dwingen een onderscheid te maken… Er was een periode wanneer ik, als ik keek naar de telemetrie van Mika, dacht: ‘Bloody hell! Dat is indrukwekkend!’.”

“Ik heb geen niets tegen Kimi, maar ik kan niet zeggen dat me kan herinneren dat ik dezelfde reactie had wanneer ik zijn tijden bestudeerde.”

“Ik zou zeggen dat Mike consistenter supersnel was,” zo ging de 34-jarige Red Bull-rijder verder. “Kimi maakt nu en dan een lichtjes verrassend foutje – en ik ben hier aan het muggenziften. Maar ik denk dat ook hij hetzelfde niveau van succes (als Mika) zal kunnen bereiken tegen dat hij stopt met F1.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter