Zes van de zeven Michelin teams gaan in beroep tegen de beslissing van de Wereld Motorsport Raad. Enkel Red Bull gaat zich nog beraden over mogelijke stappen. Gisteren werden ze schuldig bevonden aan twee van de vijf aanklachten die opgesteld zijn door de FIA.

“In verband met de beslissing dat ze er niet in geslaagd zijn om geschikte banden mee te nemen wijzen de teams er op dat ze hiervan afhangen van Michelin, een door de FIA goedgekeurde leverancier met een goede reputatie op het vlak van banden,” stond er te lezen in een verklaring van de teams. “Michelin heeft al toegegeven dat zij verantwoordelijk zijn door geen geschikte banden mee te nemen naar het circuit van Indianapolis. De beslissing van de FIA aanvaardt dat er ‘sterke verzachtende omstandigheden’ waren voor de teams. In werkelijkheid zijn die omstandigheden het antwoord op de beschuldiging, de teams zijn niet verantwoordelijk voor wat er gebeurde.”

In verband met het feit dat de teams hun wagens niet aan de race hebben laten starten, ondanks dat ze het recht hebben om de pitlane elke ronde te gebruiken antwoorden de teams als volgt. “De beschuldigingen laten uitschijnen dat de teams enkel veilig konden racen door een snelheidsbeperking. Daar werden de teams niet schuldig bevonden. De teams begrijpen niet waarom ze schuldig zijn aan een andere voorgestelde oplossing die geen onderdeel uitmaakt van de beschuldigingen waarvoor ze zijn moeten verschijnen. Iets wat ook niet door de FIA werd voorgesteld op Indianapolis, iets wat onveilig was en wat in elk geval geen goede race had opgeleverd voor de fans.”

De teams verklaarden aan de Raad dat ze van Michelin een duidelijk en geschreven advies hebben ontvangen dat het onveilig was te racen op Indianapolis op de banden die het meehad. De teams konden niet anders dan niet te racen, elke andere beslissing zou onverantwoord zijn geweest.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter