Mercedes is naar het schijnt samen met het team van Williams het belangrijkste team dat nog niet akkoord is gegaan met de voorwaarden in het nieuwe Concorde Agreement. En hoewel het team vooralsnog weigert te reageren kan de situatie volgens welingelichte bronnen wel eens op de spits gedreven worden. Sterker, Mercedes zou zich wel eens uit de sport terug kunnen trekken.

Het zit de Duitsers enorm dwars dat in de nieuwe deal de drie grootste teams (Ferrari, McLaren en Red Bull) serieus bevoordeeld zouden worden ten opzichte van de overige teams. Zo zou er een bonus in staan voor teams die nooit van naam zijn veranderd.

Bij Mercedes zouden ze dusdanig furieus zijn dat zij zelfs overwegen Ecclestone’s methodes te laten bekijken door het gerechtshof van de Europese Unie. Een andere mogelijkheid is dat moederbedrijf Daimler simpelweg de stekker uit het raceteam gaat trekken.

Naar het schijnt is Daimler bereid om het keihard te spelen, zo zegt journalist Tom Cary in de Daily Telegraph. Mogelijk misbruik van de monopoly-positie van Ecclestone zouden ze zelfs serieus willen laten bekijken door het Europese hof.

In Maleisie antwoordde Mercedes-sport baas Norbert Haug op de vraag hoe het ervoor staat aangaande het nieuwe Concorde Agreement: Ik heb geen idee wie er al getekend heeft. Wij hebben in ieder geval niets te zeggen.

…To be continued…